Erasmus+ KA101 Projemiz ´ Farklı Ama Eşit Nesiller İçin´

‘2015-1-TR01-KA101-017575’ nolu, ‘Farklı ama Eşit Nesiller İçin’ adlı projemiz 2015 yılı teklif çağrısı döneminde hibe almaya hak kazandı.

Okulumuz İnönü Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Arzu TAŞ koordinatörlüğünde hazırlanan ‘2015-1-TR01-KA101-017575’ nolu, ‘Farklı ama Eşit Nesiller İçin’ adlı projemiz T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2015 teklif çağrısı döneminde, uzmanlarca değerlendirilerek kabul edilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır.

Projemizin planlanan bu faaliyetiyle; Hafif zihinsel engelli ve özel yetenekli çocuklar hakkında teorik bilgiyle başlayıp, ailelerle iletişim, karışık sınıf etkinlikleri, özel öğrencilerin yanında tüm öğrencilerimiz için kullanabileceğimiz sınıf içi etkinlikler, kaynaştırma programı gibi birçok konuda eğitim alınmıştır. Böylece, kurumumuz öğretmenleri uluslararası deneyimler edinerek ve farklılıklarımızı daha iyi tanıyarak eğitimde kaliteyi ve eşitliği arttırmış ve uzun vadede onları topluma hazırlayabilmek için adımlarımızı atmış olacağız.